Portré fotózás stúdióban vagy szabadtéren?

Melyiket válaszd?

Sok éve szakmánk és hivatásunk a fotózás már és sokszor a hozzánk érkezők nem rutinos modellek, sőt sok esetben először járnak profi fotózáson és nem tudják mire számítsanak. Nincsenek konkrét elképzeléseik, de szeretnének végre profi, jó minőségű képeket látni magukról: olyan portré fotókat, amelyeken a legjobban mutatnak, amiket örömmel használhatnak, nézhetnek meg újra és újra (ráadásul saját önértékelésüket, önbizalmukat is nagyban erősítik ezek a képek).


Ennek elérésben valójában az segít a legtöbbet, ha maga a fotózás alanya önmaga tud lenni, jól érzi magát az adott helyzetben és szituációban, elégedett sminkjével, frizurájával és a teljes összképpel. Pont ezért tartjuk nagyon fontosnak, hogy kellemesen és vidám hangulatban teljen a készülődés, mindent már akár előzőleg való egyeztetésben, levelezésben vagy személyes találkozó alkalmával átbeszéljünk, így mire a fényképezésre kerül a sor már közvetlen és jóval lazább lesz a kapcsolatunk, ez lesz ami igazán sokat segít Neked és Nekünk is a fotózáson. Addig sem mi, sem sminkeseink, fodrászaink nem állnak meg míg nem érzed tökéletesnek amit viszont látsz, ezt biztosra veheted. :)


A stúdiós és szabadtéri fotózások között sok különbség van, hiszen más-más lehetőségek adottak az alkotásra és a készült képek hangulata és hatása is alapvetően eltér. De hogy mi alapján döntsd el, hogy melyik lenne neked a szimpatikusabb? Most leírjuk mindkettő legfőbb jellemzőit és azt is, hogy kinek ajánljuk egyiket és másikat.Stúdiós portré fotózás

Mire számíts?


A stúdióban történő fotózás alapvetően egy mesterséges légkör, melyben a fotós alakíthatja a fényviszonyokat, a képek környezetét, hátterét és bevonásra kerülhetnek kellékek, bútorok, akár komplett díszletek is építhetőek, ami az adott témához vagy elgondoláshoz passzol. A lehetőségek igen széleskörűek, és egy jól felszerelt stúdióban - no meg némi szaktudással és tapasztalattal - a technika és a portré fotózáshoz használt eszközök megfelelő használatával sok fajta képhatást érhetünk el és különleges hangulatú képeket varázsolhatunk. A stúdióban való fotózás alkalmával vannak olyan lehetőségeink amik kültéren nincsenek, ilyen például az, hogy akár azonnal vissza tudjuk nézni a készült fotókat egy nagy monitoron vagy az egész fotózás alatt szólhat a kedvenc zenéd és rajtunk, a stáb tagjain kívül nem kell más kíváncsiskodó szempártól tartanod, ami sokak nagy félelme és aggálya. Ugyanakkor a nem hétköznapi környezet miatt intenzívebb érzést kelthet a stúdióban történő fotózás, hiszen körbevesznek állványok, lámpák, mindenféle technikai kütyük és érezhetően Te vagy a központban, csak Rólad szól minden, de ugyanakkor csak érted is van mindez. Ez mindenkire másképpen hat, valaki kifejezetten élvezi ezt a helyzetet, hiszen igazi sztárnak érezheti magát a stúdióban, de lehet, hogy inkább feszélyezettebbé válik és kissé görcsössé. Utóbbi nem túl ideális, de nap mint nap tapasztaljuk, hogy az első pár perc után, és pár jól sikerült fotó láttán gyorsan múlnak a feszültségek, hamar belejöhetsz és egyre jobban élvezheted az egészet. Tehát nincs mitől tartanod. :)


További előny a stúdióban, hogy bármikor kényelmesen átöltözhetsz és így több teljesen különböző sorozat is készülhet, mi legalábbis ezt szoktuk javasolni, hiszen fotózásra nem jár minden nap az ember. :) Pont ezért is szokott előfordulni, hogy hölgy vendégeink látván, hogy a fotózástól nem is kell félni, sőt ez egy szuper alkalom, hogy végre megmutassák természetes kisugárzásukat és szépségüket végül lengébb öltözetben is szeretnének pár gyönyörű fotót magukról. Erre is fel vagyunk készülve és ehhez hangolt világítástechnikával és egyedi díszlettel, kellékekkel tesszük teljessé a glamour témájú fényképeket, hogy végül valóban teljes legyen a fotó kollekció, a maximális diszkréció és ügyfél védelem pedig alapvető Nálunk, így garantáltan csak a Tieid lesznek a portré fotózás alatt készült felvételek.Pár porté fotó stúdióban történő alkotásainkból:Mikor ajánljuk a stúdiós portré fotózást?

Ha szeretnél letisztult képeket magadról, egyedi témájú, különböző technikai hatással és díszletekkel tarkított fotókat.

Ha többször szeretnél átöltözni és esetleg még merészebb vagy egyedibb ruhadarabokat, beállításokat is kipróbálnál.

Ha bensőséges fotókra vágysz, vagy akár művészi beállításokra.

Ha bensőséges fotókra vágysz, vagy akár művészi beállításokra.

Ha kerülnéd az esetleges idegenek fürkésző és kíváncsiskodók pillantásait.

Vagy ha egyszerűen tetszenek a stúdióban készült portré fotók hangulata, stílusa.Szabadtéri portré fotózás

Mire számíts?


Amikor szabadtéri fotózásra készülünk a lehetőségek szinte végtelen tárházával dolgozunk, ami egyrészt fantasztikus dolog, másrészt kis tervezést és rákészülést igényelhet. A szabadtéri fotózásokon -ellentétben a stúdióban készült képekkel- igen nagy szerepet játszik a helyszín kiválasztása és a napszak is, hiszen jellemzően ezek határozzák majd meg a képek hangulatát. Természetesen ilyenkor nagyrészt nem kompozíciókban gondolkozunk, tehát Te leszel a domináns a képeken, Tőled fog életre kelni, érzelmeket kiváltani az elkészült portré fotó. Mehetünk például parkba, városi környezetbe, hídra, erdőbe, folyópartra, romokhoz, de akár étterembe, sportpályára, színház vagy egyéb épületbe, és bárhova amit csak kitalálunk vagy szeretnél. Miként döntjük el, hogy mi legyen a helyszín? Nagyon fontos, hogy kellemesen érezd magadat és tudj azonosulni a fotózás környezetével. Ennek megfelelően érdemes átgondolni, hogy mit is szeretnél, milyen képekre vágynál, ha pedig nincs ötleted közösen is kitalálhatjuk a fotózás előtt. Tényleg számtalan a lehetőség és a készült képek is igazán sokrétűek lehetnek. Bár nem a stúdióban vagyunk, mégis érdemes ilyenkor is összehozni több különböző sorozatot, Tőled függően több ruhadarabban. Mi ilyenkor is arra törekszünk, hogy változatos legyen a végeredmény, így akár egymáshoz közel eső külső helyszíneket is érintünk a portré fotózás alkalmával, melynek eredményeképpen nem lesznek egysíkúak a képek és olyan lesz mintha nem is egy fotózáson jártál volna. :)


Technikailag nagyon fontos, hogy az sem mindegy melyik napszakban alkotunk. A napfelkelte és naplemente időszaka például teljesen más képhatást eredményez, mintha ugyanazon fotókat napközben készítenénk. Tehát a tervezésnél nem csupán a helyszínt kell közösen kitaláljuk, de figyelnünk kell, hogy ideális időpontban érkezzünk. Előfordul, hogy attól tartanak a kültéri fotózást választók, hogy biztos mindenki őket fogja nézni és ettől zavarban lesznek. Nos erre is van megoldás, rengeteg helyszínt tudunk ajánlani vagy találhatunk, mely jóval kevésbé forgalmas vagy egyáltalán nem is jár arra senki, tehát nincs mitől tartanod, nem lesznek bámészkodók vagy lesifotósok a közeledben ha úgy szeretnéd. Természetesen mi mindig segítünk és ha nincs ötleted ne aggódj, közösen ki fogjuk találni, hogy merre induljunk. :)Pár porté fotó külső helyszíni alkotásainkból:Mikor ajánljuk a kültéri portré fotózást?

Ha természetesebb környezetben készült és spontán jellegűbb fotókra vágysz.

Ha van egy hozzád nagyon közel álló téma vagy helyszín, ahol örömmel készíttetnél egyedi fotókat magadról.

És természetesen ha tetszenek a kültéren készült portré fotók hangulata, stílusa.
Reméljük ez a cikkünk segít a döntésben és választ ad a kérdéseidre, de nyugodtan keress Minket elérhetőségeinken ha kérdésed merülne fel vagy további tanácsokra, információkra lenne szükséged.
Végül egy gondolat, ami tapasztalatból alakult ki bennünk: Mindenkiről lehet jó képeket csinálni.
Tehát aggodalomra semmi ok, nincs mit veszítened és fizetned is csak akkor kell ha tetszenek az elkészült fotók, szóval nyugodtan tégy próbára Minket és hadd, hogy kihozzuk belőled a maximumot. :)További kellemes napot kíván teljes stábunk!Artbalance stúdió - a fotós stábod

Kövess minket közösségi oldalainkon ahol további képeket, újdonságokat, híreket találsz facebook vagy google+ oldalunkon.
Ami érdekelhet


Portré fotózás csomagok és árak

Számos csomagunk közül választhatsz

Portréfotózás
csomagok és árak

Számos portréfotózás csomagot találsz kínálatunkban, melyek közül biztosan megtalálod a számodra legjobbat.

Bővebben a portréfotózásról stábunkkal

Hogyan dolgozunk?

Bővebben a portréfotózásról stábunkkal

Egyedi munkastílusunkkal a portré fotózás számunkra nem munka, sokkal inkább küldetés.

Út a gondolattól a fotózásig

Panni portré fotózása

Út a gondolattól a fotózásig

Panni sokakhoz hasonlóan hosszas töprengést követően jutott el addig, hogy végül belevágjon a fotózásba, és nem bánta meg. :)

Scroll to Top