Milyen és hogyan készül az ideális önéletrajz fotó?

A tökéletes első benyomás elengedhetetlen kelléke.

Egész évben készítünk szakmai irányú fotókat, melyeket üzleti célra vagy önéletrajzhoz használnak ügyfeleink. Napi rendszerességgel jönnek stúdiónkba ilyen igényekkel, hogy minden lehetőséget megragadjanak a megfelelő önéletrajz elkészítéséhez és a kítűnő első benyomás keltéséhez.

Az önéletrajz fénykép elkészítésénél ügyesen kell megválasztanunk, hogy milyen öltözetet és pózokat használjunk. Persze ez részben attól is függ, hogy ki milyen területen dolgozik és mit akar üzenni a fotókkal. Mi fotósokként a profi önéletrajz fotózás alkalmával egyszínű háttér használatát javasoljuk, hiszen az önéletrajz fotó szűk vágású portré, melynél zavaró, ha a háttér zavaros és valami részben látszik és csak rontja a képet. Mi leginkább a középszürke hátterünket szeretjük használni, nem sápít, kiemeli a színeket és modern, igazán professzionális összhatást nyújt. Persze ha az igények úgy kívánják az önéletrajz fotó készülhet fehér háttér előtt is.
Bár ilyenkor kevésbé lehet kreatív megoldásokat alkalmazni mégis sok lehetőségünk van és számos nagyon jól bevált póz áll rendelkezésünkre, hogy tökéletes önéletrajz fotó készüljön legyen szó akár visszafogott, konzervatív vagy laza, lezser irányokról. Több átöltözéssel, ruházat kipróbálásával variálható az önéletrajz fotózás, nőknél a frizura is igazíthatót több féleképpen,szemüvegeseknél pedig akár készülhetnek szemüvegben és nélküle is sorozatok, így a végeredmény egy nagyon változatos, átfogó fotóanyag lesz.
Kompatibilis önéletrajz fotó

Az önéletrajz formátumok változóak és az erre a célra készült fotók akár olyan webes felületekre is felkerülnek mint például LinkedIn ahol négyzet alakra, illetve kör alakra vágódnak a feltöltött képek. A tökéletes önéletrajz fotó tehát meg kell feleljen ilyen jellegű kompatibilitásnak is. Ehhez feltétlenül szükséges, hogy már a fotózás pillanatában úgy komponáljunk és alkossuk meg a képeket, hogy kényelmesen formálható legyen minden igényhez. Ha négyzet alakú önéletrajz fotó a cél akkor például a szabványos álló formátumú képkocka jelentős része levágódik, de nem jelent gondot, ha erre előre készültünk, ahogy az alábbi példában is látható:
Az Önéletrajz fotózás kihívásai

Szakmánk egy igen érdekes területe ez, hiszen jellemzően ügyfeleink nem azért készíttetnek önéletrajz fényképeket, mert annyira vágynának magára a fotózásra, sokkal inkább azért, mert tudják mennyire fontos a jó megjelenés és egy őszinte, megragadó önéletrajz fotó. Gyakori, hogy az “én nem vagyok fotogén”, “velem nem lesz könnyű dolgotok” és az “utálom, ha fotóznak” mondatokkal indul a beszélgetésünk, amitől mi nem esünk pánikba, sokkal inkább mosolygunk egyet rajta, mert ilyenkor még több örömet tudunk szerezni ha végül elkészülnek a megálmodott képek. A sok évnyi önéletrajz fotózás tapasztalatunk megtanított Minket, hogyan hozzuk ki mindenkiből a maximumot rövid időn belül és, hogy mindenkinél érdemes kipróbálni több különböző beállítást és teljesen eltérő variációt is, hiszen csak így lehetünk benne teljesen biztosak, hogy végül a legelőnyösebb és legtökéletesebb önéletrajz fénykép kerül kiválasztásra a készült fotók közül.
Látható, hogy sok tényezőre kell ügyelni az önéletrajz fotó esetén, így érdemes komolyan venni ezt a kérdést, hiszen mindenkinek a karrierje is múlik ezen. Már sok döntéshozóval sikerült találkoznunk akiktől megtudtuk, hogy igenis számít a jelentkezők szelektálásánál, az összhatás és az önéletrajz fotó.
Ha tudunk segíteni ilyen igényedben fordulj hozzánk bizalommal!Artbalance stúdió - a fotós stábod

Kövess minket közösségi oldalainkon ahol további képeket, újdonságokat, híreket találsz facebook vagy google+ oldalunkon.
Ami érdekelhet


Önéletrajz, üzleti fotózás csomagok és árak

Speciális kínálat minden igényhez.

Önéletrajz és Üzleti fotózás
csomagok és árak

Számos speciális csomagot találsz kínálatunkban, melyek közül biztosan megtalálod a számodra legjobbat.

Bővebben a portréfotózásról stábunkkal

Hogyan dolgozunk?

Még több cikkünk portréfotózás témakörben.

Mesélünk mi történik portréfotózás alkalmával és bepillantást engedünk a kulisszák mögé.

Út a gondolattól a fotózásig

portréfotózás Pannival

Út a gondolattól a fotózásig

Panni sokakhoz hasonlóan hosszas töprengést követően jutott el addig, hogy végül belevágjon a fotózásba, és nem bánta meg. :)

Scroll to Top