A tökéletes családi fotóalbum állomásai

Sokszor kérdezik tőlünk, hogy a családi fotózás, babfotózás vagy gyermekfotózás mikor a legideálisabb, hogy igazán jó fotók születhessenek.
A babák, gyerekek minden korban aranyosak és érdemes a gyorsan változó korszakokat minőségi családi képek formájában is megőrizni. Mik azok az állomások amiknek érdemes benne lennie a családi albumba? Ebben segít ez a cikkünk.

Manapság már minden háztartásban van digitális fényképezőgép, ha más nem a telefonba építve, így sok kép készül minden gyermekről felnövése alatt. Gyorsan meg lehet tapasztalni, hogy a babafotózás és gyermekfotózás nem is olyan egyszerű. Komoly kihívás elkapni a tökéletes pillanatot anélkül, hogy esetleg ne mosódott, sötét fotó lenne az eredmény és ne forduljon, másszon, rohanjon ki a gyerek a képről, azt megoldani, hogy mindenki szerepeljen egy-egy családi fotón pedig szinte megoldhatatlan. Ilyenkor merül fel a profi fotós. Nem csupán fotós felszerelésünk speciálisabb, de a sok évnyi családi fotózás tapasztalatával könnyedén megoldást nyújtunk a tökéletes fotók igényre.
Természetesen az nem jellemező, hogy hetente menjen a család fotózásra, ezért most vegyük végig azokat az állomásokat, melyeket viszont érdemes megörökíttetni.

Kismama fotózás

A családi fotózás előszobájának nevezhetjük az áldott állapot időszakában készült kismama fotók gyűjteményét. Ezeket a fotókat érdemes úgy időzíteni, hogy az utolsó két hónapos időszakba essen. Bátrabbak akár a szülés előtti pár hétig, egy hónapig is kivárnak vele, de azért csak óvatosan, ki tudja mikor gondolja úgy a kicsi, hogy elindul felfedezni a nagyvilágot. :)
A kismama fotózás lehet kültéren és stúdióban is, ízlésünknek megfelelően. Mi szeretjük és javasoljuk, hogy ha van rá mód vonjuk be az Apukát is és készüljenek közös képek is. A lehetőségek egyébként szinte végtelenek, sok játékosságra és mókázásra ad alkalmat az áldott állapot, de akár romantikus, meghitt vagy végtelenül bensőséges képek is készülhetnek. Az biztos, hogy a kismama fotók örök emlékeket őriznek, így helyük van a családi fotók között.
Íme néhány kismama fotó alkotásaink közül:
Újszülött fotózás

Az első pár hét nagyon érzékeny és óvatosságot igénylő időszak a kicsik számára, mégis ez az amit szintén érdemes képekbe zárni, persze csak a megfelelő módon. Az újszülött fotózás sok odafigyelést igényel a fotós és szülő részéről is, nagyon fontos szempont kell legyen a nyugodt és teljesen biztonságos környezet. Jellemzően 2-4 hetes koruk közé esik ennek az időszaknak a megörökítése. Általában otthoni környezetben zajlik az újszülött fotózás, bár az is előfordul, hogy fotóstúdió lesz a helyszín.
Íme néhány fénykép az újszülött fotózás alkalmával készíthető számtalan variációk közül:

Babafotózás

Az újszülött fotózás után a következő javasolt képsorozat a családi fotóalbumban a 3-4 hónapos korszak. A babafotózás nagyrészt a kicsiről szól, de ez is egy családi fotózás, így természetesen a közös fotók sem maradhatnak ki. A babafotók készítésének helyszíne lehet fotóstúdió, szabadtér vagy otthoni környezet egyaránt, csak ötlet és elgondolás kérdése minden. A babafotózás időpontját érdemes alaposan kitervelni, hogy a lehető legnyugodtabb napszakban készüljenek el. Arra is érdemes figyelni, hogy a fotós számára körülbelül csak egy óra fog rendelkezésre állni, ennyi idő után szinte minden baba elfárad, megéhezik, nyűgös lesz. A csöppségek tündériek és főszereplésükkel a családi képek garantáltan imádnivalóak lesznek.
Gyermekfotózás

A kicsik az első évben nagyon gyorsan fejlődnek, igazán izgalmas időszak ez. A gyermekfotózás rugalmasabb és nem kell pontosabban behatárolni milyen korban legyen, mint az újszülött fotózás vagy babafotózás esetén, 6 és 12 hónapos időszakban teljesen változó, hogy mikor keresnek fel minket a családok. Az ebben az időszakban készült gyermekfotózás és családi fotózás képei ismét új oldalát mutatják meg a gyermekeknek és őrzik meg fotókon. A fotóstúdió megoldást kínál bármilyen családi képek elkészítésére, de a gyermekfotózás alkalmával már bátran választhatóak szabadtéri helyszínek is attól függően ki milyen végeredményre vágyik.
Mi amolyan mindenevő fotósok vagyunk és egyformán szeretjük a stúdiós fotózást és a kültéri, vagy akár az otthoni családi fotózást, mindegyik nagyon jó buli szokott lenni sok nevetéssel és vidámsággal, így miért is ne szeretnénk ennyire. :)
Gyerekzsúr fotózás

Az első születésnapi képek tutira nem maradhatnak ki a családi albumból. Az ünnepség persze szinte mindig otthon vagy a családdal közösen van megtartva, amire manapság szintén nem ritka, hogy profi fotós is érkezik. Ilyenkor megörökítjük szülinapi zsúr pillanatait. A spontán elkapott fotókon kívül csoportos családi képek is készülnek, a család és a barátok is szerepelhetnek a fotókon. Tehát a gyerekzsúr is egy tökéletes alkalom a profi fotók készítésére. Az is előfordul, hogy a szülinapi zsúr helyett inkább külön családi fotózás keretein belül készülnek képek, ahol ezt kreatívan és mindenféle kellékekkel gazdagítva tehetjük érdekessé.
Keresztelő fotózás

A templomi körülmények egyáltalán nem kedveznek a fotózásnak, de természetesen ez sem lehetetlen küldetés, de ez esetben még fontosabb lehet, hogy profi fotós készítse a fényképeket, hiszen számunkra ezek a körülmények nem szokatlanok és minőségi felszerelésünkkel együtt leküzdhetővé vállnak a nehézségek, a keresztelő fotózás képei pedig értékes pillanatokat zárnak emlékképekbe. Tehát ez is egy megfontolandó lehetőség lehet az újabb profi fotók és ezzel az értékes családi képek bővítéséhez.
Családi fotózás bárhol, bármikor :)

Ahogy mondani szokták a gyermekek gyorsan felnőnek és repül az idő. A családi fotózás sok esetben nem csak az emlékek megőrzését szolgálja, de szuper ajándék is szokott lenni a nagyszülők, rokonok részére, így az is jellemző például, hogy karácsony előtt készülnek családi képek vagy nagyobb ünnepek előtt, így duplán hasznosak lesznek ezek a fényképek. Nagyobb családoknál a testvérekkel újabb fejezetek kezdődnek ezzel sok-sok újabb fotónak helyet adva.
A felnőtt családi fotózás sem ritka, mely szintén nagyon különleges alkalom szokott lenni és legalább ugyanannyi mosolyt és vidámságot őriz meg, mint a gyermekfotózás, babafotózás, ez is egy korszak, melyre mindig érdemes visszatekinteni, ebben segítenek a fotók. :)

Reméljük segítenek a fentiek a családi fotózás tervezésében és a tökéletes családi album összeállításában.

Ha szívesen olvasnál még családi fotózás témában ide kattintva számos cikkünket megtalálod.

További kellemes napot kíván teljes stábunk!Artbalance stúdió - a fotós stábod

Kövess minket közösségi oldalainkon ahol további képeket, újdonságokat, híreket találsz facebook vagy google+ oldalunkon.
Ami érdekelhet


Még több bejegyzés családi fotózásokról

Sok-sok kép és érdekesség stábunktól.

Még több bejegyzés családi fotózásokról

Családi fotózás stúdiónkban, kültéren, otthoni környezetben sok képpel és érdekességgel.

Családi fotózás sok mosollyal és vidámsággal

Ágoston imádnivaló mosolyai

Családi fotózás sok mosollyal és vidámsággal

Ágoston sokat mosolygott a stúdióban történő családi fotózás alkalmával és láthatóan élvezte.

Scroll to Top